Specificatii tehnice

Fosfatul monoamonial (MAP sau ammofos) este un ingrasamant mineral complex, foarte concentrat, fara balast, solubil in apa. Nu este higroscopic si are o forma granulara cu granule de dimensiuni egale din cauza carora este disipat uniform de-a lungul suprafetei solului. Contine doi nutrienti principali in compozitia sa — 11% azot (N) si 52% pentoxid fosforic (P2O5) sau in total 63% substanta activa, ceea ce il face usor absorbit de catre plante. Ammophos are cel mai mare procent de P2O5 solubil in apa (min. 52%) dintre ingrasamintele cu fosfor. Disponibilitatea ionilor de fosfor creeaza conditii pentru o absorbtie mai energetica a azotului de amoniu. Deficienta de fosfor se reflecta negativ asupra formarii florilor, a semintelor si a fructelor, ceea ce are ca rezultat productii mai mici.

Fosfatul monoamonial este potrivit pentru fertilizarea tuturor solurilor si culturilor. Datorita faptului ca este solubil in apa, are proprietatile de ingrasamant cu actiune rapida cu fosfor, iar mobilitatea scazuta a fosforului in sol permite utilizarea acestuia pentru fertilizarea principala, stocare, precum si pentru fertilizarea periodica.

Acest ingrasamant este introdus cu tratamentul principal al solului sau inainte de insamantare. De asemenea, este utilizat in fertilizarea principala si inainte de insamantare a tuturor legumelor de camp, culturilor pomicole, vitei de vie, ierburilor si florilor.

Se depoziteaza intr-un depozit acoperit, rece si uscat. Incalzirea si amestecarea cu apa nu este de dorit.

Avantaje

– Creste presiunea de turgescenta si rezistenta plantei la stres si boli;

– Mentine echilibrul intre faza vegetativa si cea reproductiva;

– Stimuleaza cresterea mugurilor, atunci cand plantele sunt stresate din cauza conditiilor nefavorabile din jurul lor (temperaturi scazute, lumina insuficienta), incurajeaza, de asemenea, inflorirea si creste dimensiunea fructului;

– Imbunatateste caracteristicile calitative ale fructelor (continutul de zahar, culoare, consistenta, durabilitate in timpul depozitarii).

Fosfatul de monoamoniu ofera plantelor simultan doi nutrienti principali conectati intr-un singur compus chimic. Datorita continutului ridicat de fosfor, este folosit in principal ca ingrasamant cu fosfor.

Forma chimica a fosforului din fosfatul de monoamoniu este in molecule cu lanturi lungi, ceea ce faciliteaza suplimentar absorbtia acestuia de catre plante si inhiba procesele de inactivare a fosforului din complexul de sol.

Acest ingrasamant este complet absorbit de plante si nu lasa substante de balast in sol care ar putea reduce fertilitatea solului.

Caracteristici tehnice

Indeplineste cerintele Regulamentului 2003/2003 privind ingrasamintele minerale cu continut ridicat de azot.

Se transporta ambalat sau in vrac. Oferim produsele noastre in pachete de saci casete ventilati din polietilena si polipropilena, in saci de 50 kg, 500 kg si 1000 kg.

Compozitie

Continutul total de azot

Continutul Р2О5

Umiditate

Granule de la 1 la 5 mm

Granule sub 1 mm

pH-ul in solutie de apa 10%.

Standarde si norme

11 % min.

52 % min.

1,5 % max.

98 % min.

2 % max.

4,5 % min.

Culturi

Orz

Rapita

Sfecla de zahar

Ovaz

Grau

Floarea-soarelui

Boabe de soia

Porumb siloz

Cartofi

Ierburi perene

Porumb